Gitaarles voor beginners

Als beginnende gitarist wil je natuurlijk meteen een mooi liedje leren spelen. Stap voor stap proberen we een eenvoudige song. Je leert de snaren , de onderdelen van de gitaar én belangrijke muziek kennen. Je moet natuurlijk ook leren om de gitaar te stemmen. Tokkelen met vingers of spelen met een plectrum is een belangrijke volgende stap. Samen zorgen we er voor dat jij een stabiele basis hebt voor je leven als gitarist. Jouw gitaarstudio probeert je te inspireren!

[button link=”https://www.jouwgitaarstudio.nl/proefles-gitaar-aanvragen/” color=”orange”]Vraag jouw proefles aan[/button]

Noten leren geen vereiste

Als beginner hoef je geen noten te leren/kunnen. Je hoeft werkelijk nog niks te kunnen als je voor het eerst op gitaarles wilt. We leren in de loop van de tijd akkoorden spelen. In de eerste les soms al twee of drie. Een liedje als “blowin’ in the wind’ van Bob Dylan bevat er maar drie!

Elektrisch of akoestisch?

Beginnen op een elektrisch of een akoestische gitaar? Voor beide is wat te zeggen. Een staalsnarige akoestische gitaar speelt in het begin wat zwaar, maar de snaren zitten lekker dicht bij elkaar. Een klassieke of nylonsnarige gitaar speelt wat makkelijker, maar de snaren (en vakjes) zitten verder weg. Een elektrische gitaar is natuurlijk gaaf, maar hou er rekening mee dat je ook een versterker nodig hebt en dat ook hier stalen snaren op zitten. Vraag aan Tobias om je te adviseren wat voor jou het handigst is.